Høyttalere

JBL Professional

JBL ble stiftet av James B. Lansing (derav navnet JBL) i 1946. Selskapet, som har base i Northridge California, har hele tiden drevet med høyttalerproduksjon. Lansing var en like innovativ ingeniør som han var dårlig businessmann. Firmaet slet hardt økonomisk, og 4. september 1949 tok James B. Lansing sitt eget liv. Livsforsikringen på $10.000 var dog skrevet på firmaet, noe som skulle vise seg å bli redningen til JBL. Hans høyttalerdesign; D175, skulle også forbli i katalogen i hele 55 år.

Under nytt lederskap kom JBL seg på beina igjen, blant annet gjennom en avtale med Leo Fender om å benytte D130-høyttaleren i gitarforsterkere. Siden slo de seg stort opp i studioverden, og i 1977 fantes det flere studiomonitorer av merket JBL i USA enn alle andre merker til sammen.

JBL høytalerserier: 

AE Compact, AE Performance Medium Power og JBL AE Performance High Power:

AE serien er en en stor og innholdsrik serie med profesjonelle PA høyttalere beregnet på faste installasjoner. Serien består av 3 og 2 veis modeller i 47 ulike varianter (inkludert AE compact) for de fleste bruksområder så det skal mye til om du ikke finner en modell som passer ditt behov i denne serien. Alle modeller er bygget i flerlags finer og belagt med JBL DuraFlex®. Alle høyttalerene har flere M10 flypunkter og alle modeller utenom compact modellene har roterbar hornseksjon. AE serien kan leveres i WRC (normal) eller WRX (ekstrem) utføring for maksimal beskyttelse mot vær og vind dersom det er en installasjon utendørs.

CBT:

CBT står for ”Constant beamwidth technology”. Med de fleste kolonnehøyttalere på markedet vil man se at frekvensgangen er veldig ujevn når man kommer utenfor senteraksen. Med CBT har JBL tatt frem en ny teknologi for kolonnehøyttalere som gir en jevn frekvensgang i hele deknigsområdet. CBT serien er laget for å gi god dekning med høy taletydelighet selv i installasjoner med krevende akustiske utfordringer. CBT er enkel å montere og sette i drift. Med CBT kalkulatoren kan du enkelt gjøre et godt systemdesign.

Control Contractor:

JBLs Control Contractor serie inneholder alle produktene du trenger for å distribuere lyd i restauranter, klasserom, butikker, kirker, idrettsarenaer og andre sammenhenger der det skal distribueres musikk og talelyd av ypperste kvalitet til riktig pris. Det finnes innfellings- og kabinetthøyttalere i alle størrelser og varianter, lavohm og 70/100V.

EON:

EON 500 serien er tredje generasjon av den velkjente EON-serien, og byr på kraftigere forsterker, lavere vekt og flere fasiliteter enn forgjengeren. JBLs ingeniører har designet EON515 med en forbedret forsterkermodul basert på Crowns Klasse D-teknologi, samt at toppene har fått integrerte flypunkter. I tillegg får du innebygget 3-kanals mikser med en mikrofoninngang, og EQ preset-velger med valg for vokal, instrument og tale. Slik har JBL gjort det enda enklere for deg å ta med god lyd dit du trenger den!

JRX:

JRX serien er den rimeligste serien med portable høyttalere fra JBL. 12” og 15” finnes også som installasjonsvarianter med flypunkter. JRX er en passiv serie, men det finnes en 18” sub med forsterker.

LSR studiomonitorer:

JBL LSR studiomonitorer kommer i tre utgaver; 2300-, 4300-, og 6300-serien. LSR-serien er særlig populær i lyd til bilde-verdenen, fordi høyttalerne responderer likt som JBLs utbredte kinosystemer. 6300-serien brukes dessuten av levende legender som George Massenburg og Eddie Kramer.

PRX:

PRX600 serien fra JBL er oppfølgeren til PRX500 serien. Dette er en serie med mange modeller fra 12” + HF til en 3-veis kasse med 15” 6,5” + HF og 2 forskjellige subber, fra 1000W til 1500W. Alle modellene i PRX600 serien er utstyrt med en CROWN klasse D forsterker og dbx sin Type IV limiter. Alle toppene leveres med flypunkter.

 

 

 

LOADING...